Sakit jantung pembunuh nombor 1. Stres faktor utama sakit jantung!

sakit JantungMenurut kajian Kementerian Kesihatan Malaysia, lebih daripada 3 juta rakyat Malaysia berisiko menghidapi penyakit jantung dan 1 daripada 6 kematian di hospital-hospital di negara ini berpunca daripada penyakit Kardiovaskular (iaitu penyakit jantung dan strok)

Pada tahun lalu sahaja, 25.4 peratus (11,812) kematian adalah akibat penyakit kardiovaskular. dan kira-kira 35% dari kematian akibat penyakit kardiovaskular berlaku di kalangan individu berumur kurang dari 60 tahun.

dr tamil

Perunding kesihatan dari 4Life Research (Malaysia), Dr S.S Tamilselvan berkata, terdapat 12 simpton yang tidak harus dipandang ringan kerana ia mungkin petanda anda sedang menghidapi penyakit jantung.

Faktor-faktor itu ialah:

 1. Anxiety (resah yang keterlaluan)

 2. Sakit dada

 3. Batuk

 4. Pening yang melampau

 5. Sering letih.

 6. Mual atau hilang selera makan

 7. Sakit-sakit badan, terutama di bahagian kiri

 8. Denyutan nadi yang tidak konsisten

 9. Sesak nafas

 10. Banyak berpeluh

 11. Bengkak di bahagian-bahagian badan

 12. Lesu atau terlalu lemah.

 

Sakit jantung adlah pembunuh nombor satu bagi lelaki berusia antara 45 dan 65 tahun dan wanita selepas menopause. 70% serangan jantung berlaku tanpa sebarang amaran,” kata Tamilselvan.

iklan sakit jantung

Menurutnya banyak faktor yang menyebabkan sakit jantung tetapi punca nombor satu ialah stress. Lain-lain faktor disebabkan obesiti, amalan pemakanan tidak sihat, hypertensi, merokok, tidak bersenam, alcohol, keturunan, kumpulan etnik, jantina dan usia yang meningkat.

Produk keluaran 4Life yang boleh membantu mendidik sistem imun untuk melawan masalah berikut ialah Targeted TF Cardio yang diambil bersama TF Multi-vitamins & Minerals Set ini mengandungi asid folic, B6, B12, Niacin, Red Yeast (ragi), anti-oksidan, bawang putih, selenium, copper, zink, resvertrol, beta carotene, vitamin C, Vitamin B,arginine, magnesium, ginko biloba, hawthorne & butcher’s broom dan co-ensyme Q10 (betavulgaris).

TF CV botol

Set Cardio dengan Multivitamins & Minerals

Untuk kesan yang lebih bagus, amalkan juga minum jus Riovida (kecuali orang yang menghidap kencing manis).

riovida

Riovida

Bagi mereka yang pada masa mengalami masalah kadar gula yang tinggi dalam badan, mereka boleh menggantikan Riovida dengan 2 biji TF Plus.

 

We have 14 guests and no members online